10/26/2009

MADO'NUN FISTIKLI KURABIYESI


Bu tarife bayildim.http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2009/02/madonun-fstkl-kurabiyesi.html adresinden yetura tesekkurler...Fistikli sarma baklava vardir ya onun tadini hatirlatiyor.Yapimi kolay,malzemesi az.Sadece baharatcidan fistik ezmesi almak gerekiyor.Onu da alinca geriye gelen iltifatlari dinlemek kaliyor:)
1 su bardagi ezilmis antep fistik
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi ince cekilmis hindistan cevizi
1 yumurta beyazi
Tum malzemeler karistirilir.2 saat buzdolabinda bekletilir.ardindan ceviz buyuklugunde toplar yapilip elle yassilastirilip yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.Alti ve ustu hafif sararinca 8-10 dakika sonra alinir.Firinda cok tutulursa cok sert oluyor.Bir olcuden 10 civari cikiyor ve yetmiyor.2 olcu yapmakta fayda var.Ustune pudra sekeri...

10/19/2009

AGLAYAN PASTA

Tarifi tarif defteri.com dan aldim
KEKIMIZ ICIN:
4 yumurta
3 fincan seker
2 corba kasigi sut
2 corba kasigi kakao
1 paket hamur kabartma tozu
3 fincan un
Kek hazir olunca 2 su bardagi sutle islatilir.
Kek soguyunca 1 su bardagi sutle krem santi hazirlanir ve soguyan keke surulur.
Ardindan cikolata sos yapilir,sogutulup kremsantinin uzerine eklenir.
Cikolata sos tarifim biraz farkli:
1 su bardagi sut
1 corba kasigi un
2 corba kasigi seker
2 corba kasigi kakao
karistirilip sogutulur... Afiyet olsun

10/14/2009

BISKREM


Cocuklar icin istah acici ev yapimi tarifleri siz de benim gibi yana yakila ariyorsaniz iste guzel bir tarif:
3 su bardagi un
250 gr oda isisinda tereyagi
1,5 su bardagi pudra sekeri
1 yumurta aki
yarim paket vanilya
Hamur hazirlanir,nemli bez altinda 15 dk dinlendirilir.Masada 1/2 cm kalinliginda acilir.Kucuk cay bardaginin agziyla daireler elde edilir.Icine cikolata parcaciklari koyulur ve iceri dogru hafif buzulur.
180 derecede hafif pembelesince alinir.
Soguyunca uzerine cikolata sosu gezdirilir.
Tarifi eski bir tarihte defterime yazmisim ama nereden hatirlayamiyorum...