6/29/2009

MUHALLEBILI KADAYIF

Hafta sonu misafirlerimizin gelecegini duyunca bir "ohhh" cektim.Bir suredir yedigime ictigime dikkat ettigimden dolayi canimin istedigi herseyi hazirladim:)
Ne zamandir denemeyi dusundugum muhallebili kadayif da soylendigi kadar guzel bir tatliymis ve yaz icin ideal.Bu tatlinin portakal agaci ve bir kac sitede cok ovgulerini okumustum ama denemek simdi nasip oldu.Cok hafif,sutlu tatli modunda ve cok sekerli degil.
Hashasli revani favorimdi ama onu da gecti...
Bunun disinda misafirlerime:
Kumpir

Mercimek koftesi

Hashasli revani
Ve mahlepli cubuklar ikram ettim

6/24/2009

Mahlepli Cubuklar


Kandil yildizlarimiz,kalplerimiz,cubuklarimiz,simitlerimiz hazir.Hepimizin kandili mubarek olsun.Tarif,defterimden ama oraya nasil geldi bilmiyorum:) Bu olcuden 2 tepsi cikiyor.
1 cay bardagindan 1 parmak az sivi yag,
yarim paket iyice yumusamis margarin,
3yemek kasigi pudra sekeri,
3 yemek kasigi yogurt,
1 tatli kasigi tuz,
1 tatli kasigi mahlep,
1 yumurta sarisi,
1 paket hamur kabartma tozu,
aldigi kadar un.
Malzemeler yogrulur,sekil verilir ve once yumurta beyazina sonra susama bandirilip isitilmis firinda pisirilir.
Afiyet olsun

6/06/2009

MANTAR CORBASI

Bu mantar corbasini yiyen tarifini istiyor.Ben de resmini ceker cekmez siteme koyayim dedim,nasip buguneymis.
Once yarim limon sikilmis su dolu bir salata kasesine yikanmis mantarlari dogruyorum.Marketlerde 400 gramlik paketlerde satilan mantarlardan kullaniyorum.Sonra orta boy sogani oldukca ince dogruyorum ve pembelesinceye kadar kavuruyorum.Mantarlari suzup ekliyorum.5-10 dakika suyunu verene kadar kavuruyorum ve 2 su bardagi tavuk suyu ekliyorum.Bir tavada yagi kizdiriyorum ve 1,5 kasik unu kokusu cikana kadar kavuruyorum ve uzerine 1 su bardagi su,1 su bardagi da sut ekliyorum.Bu iki karisimi karistiriyorum.Un topaklanmasin diye surekli karistiriyorum.Bir avuc da pirinc ekliyorum.2 cay kasigi tuz,biraz karabiber,3-4 limon tuzu ekliyorum.Kaynadiktan sonra 1 tatli kasigi ince dogranmis dereotu ekliyorum yada servis ederken uzerine koyuyorum.

6/02/2009

BAKLAVA hmmmm


Bu baklava cok guzel ve hazirlamasi yarim saat surmuyor.Calisanlar baklava yapamaz diyenleri utandirmak icin birebir...
Once serbeti yapilir:
3 su bardagi seker
2 su bardagi su
serbet kaynadiktan sonra 2-3 damla limon suyu
Serbet kaynarken hamuru yapmaya basliyoruz.
2 yumurta
yarim su bardagi sivi yag
yarim su bardagi sut
1 yemek kasigi elma sirkesi
ve yumusak ama ele yapismayacak bir hamur elde edene kadar un...Hamur 10 dakika dinlendirilir.
Hamur hazirlaninca once 4 e sonra herbir 4te1 parca 6 ya bolunur.sonuc olarak 24 beze elde edilir.Bu bezeler, nisastayla pasta tabagi buyuklugunde acilir ve 6si bir tekrar acilir.Yuvarlak bir tepsiye 1 kat serilir ve araya dovulmus ceviz serpilir.Diger parca,ceviz,son parca serilir ve baklava bicakla kesilir.Yarim paket margarin erilitilir ve tepsiye esit sekilde dokulur.
Isinmis tepside alti-ustu kizarana kadar pisirilir ve firindan cikar cikmaz ilik serbet eklenir.
Dondurmayla servis edilebilinir...