5/23/2009

CITIR CITIR REVANI



Uzun bir aradan sonra tekrar yaziyorum.
Web siteme cok hosuma giden tarifleri yaziyorum biliyorsunuz.Bu tarif de benim su aralar favorim.Arkadasim ve hastam Arzu'dan aldigim bir tarif.Arzu,insan iliskilerinde-hayattan zevk alma ve cevresine pozitif enerji verme konusunda ornek birisi...Bu aralar ne cok iyi insan var cevremde ne kadar cok dostum oldu:)
Tarife gececek olursak;
revani yada yas pasta turunde bir tarif ama yerken citir citir kivi cekirdegi gibi dislerinizin arasina hashas tanecikleri geliyor ve bu muthis bir keyif olusturuyor.Hashas deyip tepki olusturmak istemem aslinda kesinlikle cok yakisiyor ve aci bir tat yok ortada.Hashas sadece citirti veriyor,tat vermiyor.Tarifi daha once de internette gormustum ama hashasli bir tatlinin guzel olmayacagini dusunmustum ama aylar sonra arkadasimda tatliyi yiyince bayildim.
Once serbeti hazirliyoruz:
Serbet icin:
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
ve kaynayinca bir iki damla limon suyu damlatilir ve sogumaya birakilir.
Bu sirada keki hazirlanir.
Keki icin:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi irmik
1 su bardagi sut
1 su bardagi yag
1 su bardagi hashas
1,5 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Once yumurta ve seker cirpilir.Sonra un ve hamur kabartma tozu haric digerleri eklenir.en son un ve kabartma tozu elenip eklenir ve biraz karistirilir.Yaglanmis 2 borcama dokulur.Ince bir kek olmasini tercih etmezseniz tek borcam da kullanabilirsiniz.
Kek sicakken ilik serbet eklenir.
Ustu icin 1 paket krem santi 1 su bardagi sut ile cirpilir.Serbetli kek soguyunca krem santi surulur.Krem santinin uzerine de dr oetger meyve sosu(cilekli,ahu dudulu) hazirlanip iliyinca (hatta iyice bekletilirse rengi cok guzel bir kirmiziya donuyor) eklenir.
Bu tarifi kremsanti arti kiviyle de servis edebilirsiniz...
Tatlimiz bu sekilde yapiliyor ve kapis kapis bitiyor.
Tesekkurler Arzu...