10/26/2009

MADO'NUN FISTIKLI KURABIYESI


Bu tarife bayildim.http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2009/02/madonun-fstkl-kurabiyesi.html adresinden yetura tesekkurler...Fistikli sarma baklava vardir ya onun tadini hatirlatiyor.Yapimi kolay,malzemesi az.Sadece baharatcidan fistik ezmesi almak gerekiyor.Onu da alinca geriye gelen iltifatlari dinlemek kaliyor:)
1 su bardagi ezilmis antep fistik
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi ince cekilmis hindistan cevizi
1 yumurta beyazi
Tum malzemeler karistirilir.2 saat buzdolabinda bekletilir.ardindan ceviz buyuklugunde toplar yapilip elle yassilastirilip yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.Alti ve ustu hafif sararinca 8-10 dakika sonra alinir.Firinda cok tutulursa cok sert oluyor.Bir olcuden 10 civari cikiyor ve yetmiyor.2 olcu yapmakta fayda var.Ustune pudra sekeri...

2 yorum:

camay dedi ki...

Ellerine saglik canim cok lezzetli gorunuyorlar ,seni mimledim hadi Esracim ,sorular benim sitemde ,haydi kolay gelsin :)

Nafiye Goktepe dedi ki...

Merhabalar, sitenizi cok begendim. Ziyaretiniz icin de ayrica tesekkur ederim. Hoscakalin...