12/31/2008

GOZLEME

Herkesin kendine gore bir gozleme tarifi vardir.Benim tarifimse soyle:
Yufkayi masaya serip 1 tam yumurtayi yufkanin bir yuzune iyice sureriz ve cok az peyniri bunun uzerine ufalariz.yufkayi kare olacak sekilde katlariz ve az yagli tavada onlu arkali pisiririz.

12/27/2008

TUZLU CUBUKLAR


Bu cubuklari kizimin dogum gunu icin yapmistim.
Tarifi portakal agacindan almistim.Cok guzel bir tarif,portakal agacina tesekkurler...

12/25/2008

AGLAYAN PASTA

KEKI ICIN:
4 yumurta
3 turk kahvesi fincani seker
2 corba kasigi sut
2 corba kasigi kakao
1 paket hamur kabartma tozu
3 turk kahvesi fincani un
Once yumurta ve seker iyice cirpilir ardindan sut ve kakao eklenir en son un ve hamur kabartma tozu eklenir ve cok az cirpilir.
180 derece firinda 20-30 dk arasi kontrol edilerek pisirilir.
Kek pisince 2 su bardagi sutle islatilir.
1 paket kremsanti ile 1 su bardagi sut cirpilir ve pastanin uzerine surulur.(pasta iyice sogumus olmali bu sirada yoksa kremsanti erir)
En son da sosu hazirlanir:
1 su bardagi sut,1 corba kasigi un,1 corba kasigi kakao ve 2 kasik seker karistirilir,kaynatilir.Soguyunca pastanin en ustune dokulur.

ETIMEK TATLISI


Fotograf makinamin bozulmasindan sonra baslayan uzun bir aradan sonra molaya bir son verip resimleri cep telefonuyla cekmeye karar verdim.
Ben,internetteki yemek sitelerinden cok faydalaniyorum,cok seviyorum.Bu siteler,resimleriyle, anlatimlariyla ve puf noktalariyla bizim mutfaktaki en buyuk yardimcimiz olmaya basladi.Eskiden derlerdi ki "kitaba bakip yemek yapilmaz,tutmaz" ille de anneden-cevreden gorerek ogrenmek lazim.Simdi ise videolu yemek tariflerine kadar hersey elimizin altinda.Kerevizi hic tatmayan biri marketten kerevizi alip cok guzel bir tat elde edebiliyor vb...

Bunun disinda son yillarda yemek programlari,siteler ve etkinlikler derken sofralarin sunumu,duzeni de degismeye basladi.Sofralara gelen bu guzelliklere bir katki da benden olmasi umidiyle...

Gelelim tatlimizin yapimina:
Once serbetini hazirliyorum:
Su isiticisina 2 su bardagi su koyuyoruz ve kaynamaya birakiyoruz.Bu sirada genis bir teflon tencereye su bardagi sekeri koyuyoruz ve her tarafi sararana-eriyene kadar karistiriyoruz.Erime tamamlaninca suyu ekliyoruz.Serbeti,tuzsuz etimekleri dizdigim borcama yavasca bosaltiyoruz.
Etimekler,serbetini cekerken ustunun muhallebisini yapiyoruz:
3 su bardagi sut,3 tepeleme yemek kasigi un,3 yemek kasigi seker ve vanilyayi karistiriyoruz ve kaynayinca etimeklerin uzerine dokuyoruz.Muhallebi soguyunca ustunun krem santisini yapmaya basliyoruz.
Krem santi icin 1 su bardagi sut ve 1 paket krem santiyi karistiriyoruz.bu karisimi da ekledikten sonra narlarla yada baska sekilde susleyebiliriz.buzdolabinda en az birkac saat beklerse tadi cok daha guzel olacaktir...