8/30/2006


SUPRIZ TAVUK(ICI PILAVLI)

NEFISSS SUP

profiterol

8/06/2006

tortilla boregi


Amerika'da yufka bulamadıgım ıcın tortılla kullanırdım.simdi ise tortillayi yufkaya gore kullanimi daha kolay olmasi yonuyle tercih ediyorum.tortillayla birkac dakikada borek yapabiliyorum.tortillaya,dürümden farkli olmasina ragmen burada dürüm de deniyor,el buyuklugunde kalin bir yufka ama pisince katlara ayriliyor.(ben bim'den aliyorum buarada).aslinda bu tarifi yazmak belki de gereksiz cunku hepimizin bildigi hazir yufkadan yapılan boregi anlatacagim...
yapilisi:
cukur bir kaba 1 yumurta+1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine),1kahve fincani yag koyulur,bu karisim tortillayi islatmak icin kullanilir. bir kaseye peynir,maydonoz ve kahve fincaniyla sut yada yogurt koyulur,bu da ic olarak kullanilir.tortilla bir tepside tek yuzeyi islatilir ve ic konulup sigara boregi gibi sarilir.yaglanmis tepsiye koyulur,yumurta sarisi surulur,istenirse corek otu serpilir.borek kizardiktan sonra istenirse kucuk parcalara bolunur...