4/24/2006

SEBZELI PILAV



Ingiltere'den ayrilmama 3-4 gun kaldi.Ev,esyalar,temizlik,yolculuk hazirliklarinin yanisira bir caba da buzdolabini bosaltmak icin.Bu pilav esimin ve benim en sevdigimiz pilav...Zamanla deneyerek olustu...Son malzemeler de bu guzel pilav icindi...


Malzemeler:
1 su bardagi pirinc(yikanmis ve suyu iyice suzulmus)
2 kasik tereyagi
2-3 dis sarimsak
1 orta boy havuc
1 kahve fincani haslanmis bezelye
1 pirasa
4-5 tane fasulye

Yapilisi:
Tereyagi eritilir,uzerine havuc rendelenir3-4 dakika sonra dovulmus sarimsak eklenir,ardindan pirinc eklenir.Pirinc kavrulurken 1-2 damla limon ve yarim cay kasigi toz seker eklenir.Pirinc iyice kavrulmali,kavrulduktan sonra diger sebzeler ve 2,5 su bardagi su eklenir.su miktari pirincin cinsine gore degisecektir ama benim pirincime 2 kat su gidiyor yarim bardak da sebzeler icin ekliyorum...pilav suyunu cekince uzerine temiz bir havlu kapatilip dinlendirilir...Afiyet olsun

Not:
Pirasa ve fasulyeler cok sertse daha once haslanmali...



NEWCASTLE

4/22/2006

GUNUN SOZU

Söylediklerinize dikkat edin;düşüncelere dönüşür...
Düşüncelerinize dikkat edin;duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin;davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin;alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin;değerlerinize dönüşür...
Değerlerinize dikkat edin;karakterinize dönüşür...
Karakterinize dikkat edin;kaderinize dönüşür...

4/16/2006

INGILTERENIN SARIMSAKLI EKMEKLERI(GARLIC BREAD)


Bu ekmekler Ingiltere'de marketlerde az pismis olarak satiliyor.Hazirlamak icin firinda 10-15 dakika kizartmaniz yeterli.Bazen kendim de yapiyorum bunlari.Dilimlenmis ekmeklerin uzerine bir kasede yumusatilmis kati yagi,ezilmis 2-3 dis sarimsagi ve naneyi (bazen kekik de ekliyorum) karistirip suruyorum.Cok cok guzel bir ekmek gercekten...

BAHARLA BIRLIKTE

MAYALI POGACALARIM


Bu pogacalar benim favori pogacalarim...Guzel kabariyor,yumusak,yapimi kolay ve buzlukta saklanabiliyor.Ben cok sik yapmamaya calisiyorum cunku yapinca dayanamiyorum,2ser 3er gidiyor...Umarim siz de seversiniz...

Malzemeler:
1 su bardagi sicaga yakin ilik sut
1/2 paket yas maya
4 tepeleme tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
1 cay bardagi sivi yag
Yeteri kadar un

Ici icin:
Peynir
Maydonoz


Uzeri icin:
Yumurta sarisi
1 kasik sivi yag
Corek otu

Yapilisi:
1 bardakta ilik sut,maya ve seker karistirilir ve maya kabarana kadar beklenir.Maya kabardiktan sonra oda isisindaki sivi yag ile birlikte cukur bir kaba koyulur.Uzerine kivami kontrol edilerek un elenir.Yumusak bir kivam elde edilince tuzu da eklenir.Iyice yogrulur.Tepsiler yaglanip ic hazirlanana kadar 5 dakika hamur dinlenir.Hamur daha kabarmadan sekil verilir ve uzerine yumurta sarisi surulmeden isitilmis kapatilmis firinda 20 dakika bekletilir(firin mayasi yapilir).20 dakika sonra firin 175 dereceye getirilir,pogacalarin uzerine yagla karistirilmis yumurta sarilari surulur(parlak olmasi icin yag ekliyorum).Corek otu eklenir ve kontrol ederek pisirilir.
Afiyet olsun...

Not1:
Firindan cikardiktan sonra deepfreeze kaldirilip gerektiginde cikarilip mikrodalga yada firinda isitilarak yeni pismis gibi yumusak pogacalar elde edilebiliyor.Bu da sikisik zamanlarda kurtaricimiz oluyor...

Not2:
Bu olculerle 25-30 tane pogaca cikiyor.Pogacalarin kabaracagini goz onunde bulundurup kucuk yapmanizi tavsiye ederim...

4/12/2006

GUNUN SOZU

COZUMDE GOREV ALMAYANLAR PROBLEMIN BIR PARCASI OLURLAR...

Goethe

4/10/2006

PASTA...


Pastabani icin:
4 yumurta
1 su bardagi seker
½ su bardagi sivi yag
2 su bardagindan biraz az un
Hamur kabartma tozu
Vanilya

Yapilisi:
Yumurta ve seker 5-10 dakika cirpilir.Sivi yag eklenir tekrar cirpilir.Un vanilya ve hamur kabartma tozu elenir ve bundan sonra ya elle karistirilir yada mikserle kisa bir sure karistirlir.Yaglanmis kelepce kaliba dokulur.175 derecede 30 dakika pisirilir.
Kurdan yardimiyla icinin pisip pismedigi kontrol edilir.Kek sicakken yatay olarak 2’ye ayrilir ve herbir yarima 1’er bardak sut dokulur ve dinlenmeye birakilir.Kekin ara katina ve ustune krem santi surulur(aslinda ben double creami mikserle karistirdim,(karistirinca sertlesiyor)ve kekin ustune bunu surdum icine de nisasta,seker ve sutle basit bir krema hazirladim).Benmari usulu eritilmis bitter cikolatayla susleme yapilir.
Afiyet olsun…

4/09/2006

KASARLI SOMUN EKMEK


Malzemeler:
150 gr yogurt
¼ paket yas maya
1/2 su bardagı ılık su
1/2 tatlı kasıgı toz seker
1 tatli kasıgı tuz
Yeteri kadar un(yaklasik 3 su bardagı kadar gidiyor)

Ici icin:
Kasar peyniri

Yapilisi:
Maya ve seker ilik suda eritilir.2 su bardagi un cukur bir kaba elenir,maya kabardiktan sonra maya da eklenir,yogurt eklenir.Yumusak bir kivam yakalanana kadar kalan un eklenmeye devam edilir.Hamur kivamini bulunca tuzu da eklenir.Arasina kasar koyulup pogaca gibi katlanir,yaglanmis tepsiye dizilir.Arzuya gore uzerine yumurta sarisi corek otu eklenir.20 dakika firin mayasi yapilir.170 derece isinmis firinda yaklasik 30 dakika pisirilir.
Afiyet olsun…

GUNUN SOZU

Gücüne eşit hayaller için dua etme. Hayallerine eşit güç için dua et...

M. Nolan

4/06/2006

KUZEY BUZ DENIZI

4/04/2006

HINDPARE



Bu tarif,şekerpareye çok benziyor ama içinde şeker yerine hindistan cevizi var…Bu da tatlıyı daha hafif yapıyor.Şerbetli tatlıları seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim…

Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 yumurta
Hamur kabartma tozu
Vanilya yada portakal kabugu rendesi
Un

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
20-25 tane fındık

Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlanır ve soğutulur.Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.En son olarak un,kulak memesi kıvamı yakalanana kadar eklenir.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçacıklar koparılır ve yuvarlanır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fındıklar koyulur.Üstü kızarana kadar 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Hindpareler sıcakken soğuk şerbeti dökülür.Afiyet olsun...

4/03/2006

ADAMIN BIRI

Adamin biri gazetede gördügü seçkin bir sirketinin ilanina basvurur ve kisa bir süre sonra da görüsmeye çagirilir. Görüsme olumlu geçer ve prensipte anlasildiktan sonra çalisma kosullarina gelindiginde müstakbel patronuyla aralarindaki konusma söyle gelisir:
A: Beyefendi bilmeniz gereken bir mevzu var ki, ben 5 bin dolardan asagi bir ücretle calismam
P: Aman efendim dert ettiginiz seye bakin biz zaten 7500 dolardan asagi maas vermiyoruz kimseye..
A: Harika! Ancak bir mevzu daha var ki bana tahsis edeceginiz araba iyi bir araba olmali üstelik son model.. Zira baska türlü çalisamam..
P: Hah hah haa hiç merak etmeyin biz zaten bütün çalisanlarimiza jip veriyoruz. Ustelik Chrysler.. Adam gittikçe hem sevinmeye hem de endiselenmeye baslar, ama böyle bir firsat da ele geçmez deyip devam eder konusmasini sürdürmeye..
A: Peki yalniz çalistigim ortam stresli olursa ben verimli olamam.. Bu nedenle sadece benim için çalisacak bir hizmetli ve bir de özel asistan ile yardimci istiyorum.. Müstakbel patron ayni rahatlikla cevap verir:"Bu konuyu da düsünmeyin efendim zaten sirketimizin bir reviri bu revire istihdam edilmis her bir çalisan için özel hizmet verecek masözlerimiz var..."
Adam artik iyice afallamistir ve dayanamayip sorar: "Saka yapiyorsunuz herhalde?!" Patron cevap verir: Ama önce siz baslattiniz...!
(alinti)

4/02/2006

YAS PASTA

4/01/2006

AKSAMA DOGRU

AYRILIK

İki rayı gibiyiz
bir tren yolunun
yakın olması neyi değiştirir
son istasyonun...

SUNAY AKIN